♥ Enkelit ♥

WINNIE WII

"Minni"

♥ 2003   † 13.3.2016
Winnie wii, eli Minni, syntyi vuonna 2003. Tällä ruunihallakonkirjavalla tilastohevos-tammalla säkää löytyi arviolta 145 cm ja leveyttä toiset saman verran. Minnin hankin heinäkuussa vuonna 2013. Tamma oli saanut ulkomailla asuessaan kolhuja, joten yhteistyömme takkuili aika pahasti; välillä oli parempia päiviä, välillä huonompia. Minni sai meillä ollessaan yhden varsan, Jullen, joka oli todellinen yllätys! Minni oli kolmisen vuotta yksi omista poneistani, mutta pitkän harkinnan jälkeen myin Minnin takaisin entisille omistajilleen. Olenkin valtavan kiitollinen, että sain touhuta tämän tamman kanssa, sillä se opetti minulle näiden kolmen vuoden aikana hevosmiestaitoja enemmän kuin mikään muu hevonen tähän asti! Kuitenkin maaliskuun 13 päivä 2017 sain ikävän viestin, jossa Minnin silloinen omistaja kertoi Minnin lähteneen täysin yllättäen sateenkaarisillan toiselle puolelle. Lämmöllä muistelen rakasta tulisieluani ♥

NAPPE

♥ 2001   † 30.8.2016
Karjalan karhukoiran ja suomen lapinkoiran risteytys Nappe syntyi juhannuksen tienoolla vuonna 2001 ja muutti meille samaisena syksynä. Kävimme katsomassa koko pentuetta, mutta Nappe, tai alkuun sitä kutsuimme Iso-tassuksi, vei sydämemme mennessään avaamalla veljeni kengännauhat. Vasta vanhemmalla iällä aloimme opettaa Napelle erilaisia peruskäskyjä ja temppuja, jotka se sisäisti todella nopeasti, ja oli aina kättelemässä vieraitakin herkkupalan toivossa. Ulkokoira ja virallinen talonvahti alkoi kuitenkin sairastaa äkillisesti 15-vuoden iässä, joten rakas ystävämme nukkui pois 30.8.2016. 

J.P.NATALIA

"Natalia"

♥ 13.7.1982   † 21.9.2014
Natalia oli 13.7.1982 syntynyt lämminverinen tamma, joka muutti meille raviuransa päätyttyä hankosidevammaan. Natalialta säkää löytyi noin 165cm ja tamma sai 2 varsaa, Ladyn ja Siken. Natalia oli laumamme pomo, ja piti tiukkaa järjestystä yllä. Tammalla oli niin paljon elämänviisautta, että me ihmisetkin saimme ottaa siitä opiksi. Ikä kuitenkin rupesi painamaan 32-vuotiasta teräsmummoa ja valitettavasti tamman täytyi nukkua pois vuoden viimeisten lämpimien päivien aikana 21.9.2014.

VIKTOORIA

"Vicky"

♥ 2011   † 12.3.2016
Viktooria muutti meille kaverinsa Millin kanssa vuonna 2013, kun marsujen edellinen omistaja ei pystynyt enää pitämään niitä. Vicky oli luonteeltaan paljon arempi kuin Milli, mutta ihmisen sylissä marsu viihtyi, ja kynsien leikkuu sujui ongelmitta. Vicky sai tammikuussa 2016 silmätippakuurin tulehtuneeseen silmäänsä, ja viikon kuuri paransi silmän. Kuitenkin hyvät ruokahalut omaava marsu lopetti syöntinsä ja laihtui, joten vietiin marsu eläinlääkäriin. Hampaat huollettiin, mutta marsu ei jaksanut kuin seuraavaan päivään, ja nukahti illalla sylissäni ikiuneen jatkaen matkaansa enkelinä kohti marsujen taivasta 12.3.2016.

PETE

♥ 25.2.2012   † 6.6.2016
Pete syntyi 25.2.2012, ja muutti meille kahden veljensä kannssa samana vuonna huhtikuussa. Pupujen emä oli puhdas ranskanluppa, isä oli sekoitus ranskanluppaa, kääpiöluppaa, leijonaharjasta ja belgianjättiä. Pete oli meille tullessaan koko jengin pienin, mutta pikkuhiljaa siitä kasvoi isoin meidän kaneista. Pete oli myös ensimmäinen, jolla pystykorvat kääntyivät luppaan. Pupuilla oli usein välit selvittämättä, mutta kuitenkaan veljekset eivät halunneet olla erossa toisistaan. Pete oli veljeksistä se ujoin ja rauhallisin, jonka lempparipuuhaa oli varmasti syöminen ja nukkuminen. Pete nukkui yllättäen pois 6.6.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti