perjantai 24. lokakuuta 2014

Ratsastelut lauantai ja keskiviikko



Kiirettä pukkaa, ja en ole ehtinyt kirjoittelemaan mitään taas hetkeen...
Aloitetaan vaikka 18.päivä lauantai, kun minä ja siskoni Roosa päätimme ratsastaa Sikellä. Kenttä oli jäässä ja vähän koppurainen joten ei paljoa pystytty tekemään, mutta otettiin ekat ravipätkät piiiitkään aikaan. Sikke on onneksi luonteeltaan ikiliikkuja, ja nauttii siitä että pääsee kuntoilemaan. Alkuun pitkät käynnit ja sitten ravailtiin lyhyitä pätkiä. Sikke ei vielä oikein hallitse kaikkia jalkojaan yhtä aikaa, ja välillä tarjosi takajaloillaan laukkaa kun etupää ravasi. Asiahan korjaantui sillä, että annoimme hevoselle enemmän ohjia että se pääsi menemään omaan tahtiin. Loppuakohden parani, ja kunnon ravitkin sieltä saatiin! Siihen oli hyvä lopettaa ja neiti sai loimen päällensä loppupäiväksi :)




Seuraava ratsastus oli 22.päivä keskiviikkona ja Roosa oli taas mukana. Kenttä oli kurjemmassa kunnossa kuin lauantaina, mutta silti päästiin ravailemaan! Ravit sujui paremmin kuin viimeksi, mikä on hieno juttu. Tehtiin myös muutamat väistöt, mitkä menivät melko hyvin, sekä tehtiin (tai ainakin yritettiin tehdä) takaosakäännös molempiin suuntiin. Eiköhän meistä vielä joskus tule oikea kunnon ratsukko! :) 

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

kuulumisia pitkästä aikaa...



Meidän puuhista ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään, joten ajattelin päivittää jotain tänne :).

Natalia haudattiin meidän pellon reunaan. Haudan päälle tehtiin risti ja istutettiin ruusu muistoksi. Ikävä on välillä vieläkin, mutta tieto siitä, että sillä on kaikki hyvin helpottaa oloa :)








          ------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vapulle ja Banskulle ei kuulu mitään erikoista. Tänään käytiin ponien kanssa lyhyellä lenkillä, ja samalla reissulla lyhennettiin ponien hännät ja niskasiilit talvikuntoon ja lopuks mentiin pellolle syömään vähän vihreetä =)






          -----------------------------------------------------------------------------------------------------------


          


Julle on nyt ollut kuukauden ajan myynnissä tori.fi:ssä ja hevostalli.net:issä, ja sillä on ollut hyvin kysyjiä; osa on ihan meidän läheltä kun taas osa kauempaa, joku haluaisi tehdä tästä ravurin ja joku ratsun, osa kaipaa vain seuraa omalle varsalleen ja osa haastetta omalle tyttärelleen, suurin osa on ihan suomalaisia mutta mukaan mahtuu myös yksi ruotsalainen. Yritä siinä nyt sitten pysyä selvillä kuka soittaa ja mistä :D








          -----------------------------------------------------------------------------------------------------------          





Minnilläkin on asiat samalla mallilla kuin ennen, tamma voi hyvin ja vähän pyöreästi... Tällähetkellä Minni on yksin omalla laitumellaan, mutta sitten kun Julle lähtee naapurilaitumelta Minni saa luultavasti Siken tai ponit tarhakaverikseen :)





          -----------------------------------------------------------------------------------------------------------


       

Sikke ja Lady kokivat pienen muodonmuutoksen viikonloppuna; harja lyheni reippaasti, itse lyhensin  ja tähtäsin ratsumittaan :P Mielestäni Ladyn harjan siistiminen onnistui melko hyvin, mutta Siken harja näyttää lähinnä potalta sillä minulla ei ollut käytössä ohennussaksia... no, ehkä se siitä ajan kanssa laskeutuu, onneksi hevosen harja kasvaa aina takaisin! :)