perjantai 1. heinäkuuta 2016

Ilman satulaa puomijumppaa, ja maastossa laukkailua rautakengissä

Juhannus oli ja meni, mutta voinpahan sanoa, että oli varmasti yksi kesän parhaista hetkistä! Lauantai-päivän vietin kaverini kanssa Himoksessa festareilla, ja siellä meno oli aivan mieletöntä! Paljon juhlivia ihmisiä, super hyvää live-musiikkia ja uusia tuttavuuksia :) Mikäs sen parempi tapa viettää juhannusta, joten ajattelin tehdä tästä ihan perinteen, ja varata Himos Juhannus 2017 -festareille liput heti kun vaan tulevat myyntiin.
Eräänä päivänä ratsasteltiin Roosan kanssa Rokilla ja Sikellä. Kannettiin yhdelle tyhjälle pellolle puomeja ja tehtiin niistä yksi ristikko, loput jätettiin maapuomeiksi. Minä ratsastelin Rokilla ilman satulaa, tehtiin käynnissä puomien ylityksiä ja jumppailtiin kaikennäköistä. Roosa meni Sikellä ihan ravissa puomien ja ristikon yli, Sikellä nousi jalat aina vaan paremmin loppua kohden.
Heppa-kuvat ©Riikka
Roki tuppaa maastossa kompastelemaan aika paljon, joten joskohan tällaisella jumpalla saisi tamman jalkoja aktivoitua niin, että maastossakin voi mennä ilman kaatumisen pelkoa.
Puomi-höntsäilyn jälkeen käytiin taluttamassa hevosia maastakäsin vielä vähän matkaa, ja otettiin molemmista hepoista meidän pihassa rakennekuvat. Pakko sanoa että Sikke on ainakin muuttunut minun silmääni hienommaksi viimekesästä! Roki on myös hyvässä lihassa, tosin tuota sen mahaa täytyisi yrittää pikkusen pienentää...
Kengittäjä kävi alkuviikolla laittamassa Sikelle ja Rokille kengät. Hetki mietittiin mitä tehdään Siken kanssa, sillä Sigellä ei ole ollut moniin vuosiin kenkiä, mutta toisaalta sen kavioaines on sen verran haurasta että kengät olisi hyvä olla mikäli aiotaan maastoilla. Päädyttiin kuitenkin laittamaan Sikkekin kenkään, niin päästään kunnolla liikuttamaan tammuskaa, eikä tarvitse pelätä sen kavioiden puolesta.
Roosan kanssa käytiin koeajamassa uudet kengät, ja lähdettiin tammojen kanssa maastoon toissapäivänä. Tehtiin sama lenkki kuin viimeksikin, tosin minä ratsastin Rokilla ja Roosa Sikellä. Roki oli ihan super-energinen, ja sain pidätellä sitä kokoajan Siken perässä. Sikke meni tasaista tahtia koko matkan, eikä hötkyillyt juuri mitään. Iloiseksi yllätykseksi Roki ravaili ihan kunnolla, ja saatiin vieläpä yhteen pitkään ylämäkeen laukkakin onnistumaan! Muutoin oli super kiva lenkki, mutta ainoastaan hyttyset olivat hevosten riesana koko matkan...
Huomenna lähdetäänkin Rokin omistajan kanssa hepoilla maastoon, käydään katsomassa yhtä toista lenkkiä, jossa on viimeksi vuosia sitten ratsastettu. :)

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva blogi. :) Liityin lukijaksi. Käy kurkkaamassa munkin blogi jos kiinnostaa.
  elamaataallapain.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos paljon! Blogisi vaikuttaa kyllä kovin mielenkiintoiselta, joten seuraan mielelläni teidän menoanne :)

   Poista