torstai 14. heinäkuuta 2016

Kesärutiinit

Piiiitkästä pitkästä aikaa muutamana päivänä on paistanut aurinko, mikä tarkoittaa sitä, että on jokakesäisten puuhien aika. Tallissa olen vasta järjestellyt tavaroita, lakaissut lattioita ja siirrellyt ruokakuppeja karsinoissa paremmille paikoille. Tallia ei olla vielä pesty, sillä odotellaan niitä kunnon helteitä, jotta se kuivaa nopeammin. Alkuviikosta pääsin pesemään Banskun, ja ai että ponista lähti likaa irti! Jotenkin Bee saa sotkettua kuraa ja pölyä ihan karvanjuureen vuoden aikana niin, että se ei lähde harjaamallakaan pois. Onnekseni tämä lika ei ole aiheuttanut Banskulle minkäänlaisia iho-ongelmia, ja nähttävästi kunnon saippuapesu kerran vuodessa riittää!
Bee ei erityisen innostuneelta näytä, mutta ilmeisesti sekin nautti pesusta koska ei kiirehtinyt pois pesupaikalta.
Lopputulos: valkoinen poni, jolla häntä ja harja huolella suoristettuna. Omistaja ainakin tykkäsi siihen asti, kunnes poni päätti piehtaroida keskellä pihaa hietikolla, kun olin sitä viemässä takaisin laitumelle...
Viime postauksessa mainitsin yhdestä laitumelle tulevasta kesälomalaisesta, ja kas vain, tämä kyseinen oripoika tuli meille sunnuntaina. Morkkikselle meidän laitumet ovatkin ennestään jo tuttuja, sillä se vietti viime kesän meillä yhdessä Jullen ja Raketin kanssa.
Morkkis
Minulla on säästössä hirveästi kuvia, joita olen napsinut parin viimepäivän aikana niin kännykällä kuin kamerallanikin. Ensiviikkolla lähden Lappiin siskoni ja tätini kanssa, joten siellä tulee varmasti kuvattua lähestulkoon loppuvuoden kiintiö täyteen.
Normaalisti valokuvausta pelkäävä Nappe teki poikkeuksen, ja poseerasi kännykälleni :)
Lehmätkin ovat viettäneet kesälomaa jo kohta kaksi kuukautta. Kuvassa 1-vuotias Minttu.
Kesäheppa-Roki
Irvistystemppu onnistuu vielä pitkän harjoittelutauonkin jälkeen.
Jättiläinen ja kääpiö; Lady ja Julle
Loppukesälle riittää puuhaa ihan kiitettävästi, sillä tallin pesu ja siivoaminen, sekä loimien pesut ovat vielä jäljellä. Saattaa myös olla, että pesen Vappu-ponin, Siken ja Jullen vielä jonain lämpimänä päivänä. Onneksi hommia on kuitenkin jo hoidettu alta pois, sillä satulahuovat pesin jo eilen, ja varustehuoneen siivous on jo hyvällä mallilla.

Kuulisin mielelläni millaisia projekteja teillä on aina kesäisin? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti