perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kurvailua pellolla

Pitkästä aikaa kannettiin Roosan kanssa varusteet pellolle, ja lähdettiin ratsasteleen Sikellä ja Rokilla. Menin Rokilla ilman satulaa, sillä Rokin omistaja myi Rokin satulan, ja osti rungottoman tilalle. Kuitenkin saadaan rungoton meille vasta huomenna. Kuuman kelin takia halusin pukea päälleni varmaan maailman parhaat legginsit, jossa on ns. polvipaikat (ostettu lidlistä vuosi tai pari sitten), ja en halunnut istua ihan hevosen karvaa vasten, joten laitoin Rokille satulahuovan ja kiinnitin sen juoksutusvyöllä. Tämä on toimivaksi todettu systeemi jo viime kesältä, kun ratsasteltiin korkeasäkäisellä Sikellä ilman satulaa.
Minä lähinnä köpöttelin käynnissä Rokilla, kun Roosa treenasi Siken kanssa vähän vakavammin. Roki oli taas aivan super laiskalla päällä, ja teki yhdessä vaiheessa täydellisen stopin; ei liikkunut eteen, ei taakse, ei sivuille... Koko hevonen ei reagoinut millään lailla, vaikka miten annoin pohkeita ja kääntelin hevosen päätä ohjilla, kunnes kerran napautin sitä pyllylle, ja päästiin jatkamaan matkaa vähän matkaa eteenpäin. Roosa tuli Siken kanssa hakemaan meidän sitten veräjän luolta, ja Roki sai kun saikin pikkuisen energiaa Sikeltä, ja päästiin taas jatkamaan matkaa.
Vaikka ei mitenkään rankasti tehty hommia, otin laitumelle mukaan lämmintä vettä ämpärissä, ja huuhdeltiin hevosista vähän hikiä pois. Roki selkeästi nautti vesi-käsittelystä. Täytin vielä lähtiessäni hevosten vesikupit, ja Roki halusi välttämättä saada pestä naamansa kylmällä vedellä. Heppa oikein nautti, kun pääsi leikkimään vesiletkulla, ja juomaan suoraan putkesta.
Meidän ratsipuuhia kuvaamassa oli Riikka, jolla oli käytössään uusi kamera. Olen itsekin muutaman kerran lainaillut tuota Riikan järkkäriä, ja täytyy sanoa että oli kyllä todellinen löytö! Riikka siis hankki itselleen Nikon D5200 rungon, ja siihen Nikkor 55-300vr -objektiivin. Ehkäpä saadaan Riikka kuvaamaan paremmin muitakin heppatouhuja nyt kun on uudet hyvät laitteet :)
Roki innokkaana tonkimassa varusteiden alla olevaa harjaboksia, josko sieltä saisi leipäpalan kaivettua esiin.
Myöhemmin luvassa on kuvapläjäys, sillä itse pääsin taas tositoimiin kameran taakse. Lisäksi mainittakoon vielä, että yksi uusi kesävieras on tulossa pian. Kuka hän on? Se selviää lähiaikoina :)

2 kommenttia: