tiistai 6. syyskuuta 2016

New Princess

Meillä asuu uusi onnellinen hevosenomistaja, nimittäin minä! Lauantaina koitti se päivä, kun starttasimme iskän ja äiten kanssa auton, haimme tutulta trailerin lainaan ja lähdimme kohti Saarijärveä noutamaan uutta kaviokasta ystävää ♥
Tämä mysteerihevonen, josta en ole ennen paljastanut mitään, on siis 7-vuotias lämminveritamma. Oikealta nimeltään New princess, mutta kutsumanimeltään Sani. Sani on varsin massiivinen lämminveriseksi, sen ryntäät ovat isot ja lihaksikkaat, ja säkää löytyy vähän rapeat 165cm. Lisäksi tamma on aika takakorkea, joten se tekee siitä vielä isomman tuntuisen.
Koeratsastus, ja hevoseen oli vain minä ja äitini tutustumassa
Sani lastautui ja matkusti sievästi, se oli ainoastaan taiteillut matkalla toisen etusuojan pois jalastaan :D
kuvat ©Riikka Tuomi
Laitettiin Sikke Sanin kanssa samalle laitumelle, ja pienten alkuvinkumisten jälkeen hummat hetken ravailivat ja rauhoittuivat syömään. Tällähetkellä ne elävät ihan sulassa sovussa, Sikke vaan on tossun alla, ja Sani määrää miltä heinäkasalta milloinkin aikoo syödä.
Ratsastuksessa Sani osaa perusasiat, se on vaan ollut nyt niin kevyellä käytöllä, että on tahmea ja taipuu huonosti. Kunhan aloitetaan liikutus niin rautakankikin varmasti notkistuu! Sanilla on myös ajettu kuusi starttia, tosin ravuria tästä ei koskaan tullut. Ajohommat siis sujuvat, joten tarvii hankkia kärryt ja kunnon silat jostain, jotta päästään kärryttelemään välillä. Ratsastamaan en vielä ihan lähipäivinä mene, sillä annan tamman tottua uuteen ympäristöön ja ihmisiin ihan rauhassa. Ollaan käyty taluttaen tutustumassa pihapiiriimme ja talliin Siken ja Roosan perässä kulkien.
Sanin myyjä kertoi, että tammalla on hyvä työmotivaatio, ja se on nopea oppimaan kunhan muistaa antaa kehuja. Tässä haaveilen jo kaikesta maastakäsin-jumpasta ja erilaisten temppujen opettamisesta. Toivon myös hartaasti, että pitkäaikainen haaveeni, varusteeton ratsastus, onnistuisi kyseisen hevosen kanssa joskus tulevaisuudessa!
Nyt kuitenkin pääasia on tutustua Sanin kanssa toisiimme huolella, ja katsoa ajan saatossa mitä meistä vielä tulee; toivottavasti jotain todella hyvää ja kaunista ♥

2 kommenttia: