lauantai 15. elokuuta 2015

Hevoset parturissa ja tuuppailua Sikellä

Huih, ensimmäinen kouluviikko takana, ja kalenteri näyttää todella täydeltä! Minulla on tässä jaksossa 3 kurssia ruotsia, ja jokaisesta pidetään sanakokeita kerran viikossa + jokaisessa on yo-vihko palautettavana, sekä muihin kirjoituksiin lukemiseen pitäisi löytää vielä aikaa. Tämän yhdistelmän takia voi olla, että postaustahti vielä harvenee entisestään, mutta yritän saada tännekin kirjoitettua jotain.
Alkuviikolla Lady ja Sikke pääsivät minun tekemään kavionhuoltoon, sekä parturiin. Molemmilla pitkä rehottava harja sai uuden lyhyemmän lookin, ja Sikellä täytyi ohentaa harjaa todella paljon, sillä en voi ymmärtää miten paksua se sillä voi olla! Kuvassahan siis ovat puolisiskokset (sama emä, eri isä) mutta ne ovat ulkonäöltään niiiin erilaiset :D Sikke muistuttaa kovasti emäänsä, ja Lady on ilmeisesti tullut isäänsä ulkonäössään. Manikyyrin ja parturoinnin jälkeen heposet vietiin toiselle laitumelle syömän taas muutamaksi tunniksi.

Banskun kanssa käytiin retkeilemässä, ja eksyttiin "vahoingossa" iskän kaurapeltoon. Siellä oli erityisesti Banskun mielestä tosi kivaa, mutta usein ei voida kaurapeltoretkiä tehdä, ettei a) poni halkea ja b) ettei iskä pahastu kauran tallaamisesta

Eilen aamulla laitumella oli vastassa todella väsynyttä porukkaa, kaikki makasivat samassa kasassa laitumen toisessa reunassa, ja ainoa valveilla olija oli viereisessä tarhassa oleva emätamma Pella. Ennenkuin ehdin kuvaa ottamaan, oli Bansku jo jalkeilla, ja Minni alkoi myös virkoamaan. Lady ja Vappu vetelivät sikeitä loputtomiin, kun Sikke myös saapui paikalle auttamaan vesiastioiden puhdistamisessa ja täytössä.

Eilen lyhyen koulupäiväni jälkeen (klo 12-14) kotiin päästyäni lähdin heti äiten kanssa korjaamaan lankoja, sillä oripojat Julle ja Morkkis olivat hajoittaneet oman aitansa, jonka toisella puolella oli sonnit. Siellä oli parikymmentä metriä pitkältä matkalta langat maassa, sekä osa tolpista poikki ja osa muuten vain irti. Meillä ei ole mitään hajua miten ne olivat sellaisen sotkun saaneet aikaiseksi, mutta onneksemme sonnit eivätkä oriit olleet kukaan vaihtaneet laitumiaan! Myös Morkkis oli hukannut riimunsa jo pari päivää aiemmin laitumelle, eikä sitä ole vieläkään löytynyt vaikka kuinka ollaan etsitty. Pojat, pojat :D

Eilen illansuussa myös ratsastelimme Sikellä, sillä viimeisestä kunnon jumppaamisesta onkin yli viikko aikaa. Roosa meni taas ensin, jonka jälkeen minä vaihdoin puikkoihin. Teimme jonkinverran ympyröitä joita erityisesti ravissa harjoiteltiin. Siken yksi paha tapa ravatessa ympyrällä on se, että se pysähtyy aina kun on muiden hevosten langan luona, jos sitä ei patista kokoaikaa kunnolla eteenpäin.


Kun keskittyy hevoseen, unohtaa itsensä täysin, erityisesti katse on minulla aina hevosen niskassa...
Sikke on jo vähän aikaa tuntunut selkään hieman epäpuhtaalta, ja videoista jälkeenpäin katsoessa erityisesti toinen etujalka meloo enemmän kuin toinen. En osaa varmaksi sanoa, mutta uskon sen johtuvan vanhasta raviaikoina sattuneesta kulmaluun murtumasta. Täytyy nyt vain seurailla ettei rupea enempää vaivaamaan, ja ruveta kylmäämään jalkoja aina rasituksen jälkeen.
Mielipiteet erityisesti Sikestä, ja sen rakenteesta ovat oikein tervetulleita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti