lauantai 8. elokuuta 2015

Hööks-tilaus ja ilman satulaa

Ou nou, viimeisiä päiviä viedään ennen koulun alkua. Tuntuu että kesä meni taas aivan liian nopeasti, sillä juurihan vasta loma alkoi! Ja ennusteiden mukaan ensiviikolle olisi luvassa hellettä, eli jihuu, hauska istua kovalla koulunpenkillä pitkiä päiviä... No, nyt täytyy vielä ottaa parista lomapäivästä kaikki irti, niin ehkä sitten jaksaa odottaa syyslomalle pääsyä.

Tilasimme Roosan kanssa Hööksiltä taas joitain tavaroita, sillä siellä oli hyviä tarjouksia. Takki ja koirapaita ovat Roosalle, vasemmassa alareunassa on raippateline, vaapeanpunaisen riimun ostin Banskulle, ja Roosa osti Sikelle turkoosit suojat. Meidän suureksi harmiksemme suojat olivat vähän isot Sikelle, joten ne lähtevät palautukseen. Täytyy alkaa metsästämään uusia turkooseja suojia, sillä jopa cob kokoiset olivat isot näissä malleissa, kun horzen suojissa cob menee oikein hyvin! Hankala ostaa netistä yhtään mitään, kun ei tiedä minkä kokoisia tuotteet todellisuudessa ovat, täytyy ehkä lähteä pyörähtämään liikkeeseen paikanpäälle.
Kerrankin riimu oli juuri passelin kokoinen, eikä kiristänyt tai roikkunut, joten tämä oli nappiostos :)
Telineessä on hyvä säilyttää myös esimerkiksi kyniä

Tuuri oli myös kohdillaan, kun voitin Tunturien ravikuningatar-blogin kilpailussa kyseisen riimun Minnille. Olen jo pidempään kuolannut tuollaista riimua, mutta se on kuitenkin jäänyt aina hankkimatta. Riimu on todella pehmeä, ja kestävän oloinen, joten tämä on varmasti talvipakkasilla Minnillä ahkerasti käytössä!

Eilen kävin myös takomassa pari uutta tolppaa hevosten laitumelle, sillä veräjän kohta oli tehty niin isoksi, että lankojen kanssa oli ihan solmussa kun piti hevosta sieltä hakea. Pienensin siis parin laitumen veräjät melkein puolta pienemmiksi, ja nyt langat eivät osu niin helposti maahan, ja hevosten ei tarvitse pelätä langan naksumista.
Mukana oli tietysti iso joukkio innokkaita apulaisia, ja minun piti tarkistaa rautakangen toinen pää useaan otteeseen, ettei erityisesti Vappu seiso suoraan tulilinjalla ja saa kolhua päähänsä. Vappu on nyt muutamana päivänä saanut vähän liikutusta, kun tuttumme 2,5-vuotias tyttö on käynyt sillä ratsastamassa.

Tänään illalla kuumimman ajan jälkeen ratsastettiin Roosan kanssa Sikellä ilman satulaa, ja täytyy myöntää, että hevonenhan toimii oikeastaan paremmin ilman satulaa! Sikke oli oikein tyytyväisen oloinen kokoajan, ja sillä ei ollut läheskään yhtään niin kauhea kiire kuin yleensä. Siken luisevan selän takia ihmisen ja hevosen välissä oli satulahuopa, joka oli kiinnitettynä paikoilleen juoksutusvyöllä. Harjoittelimme jonkinverran ympyröitä ja taivuteltiin sitä taas molempiin suuntiin, sekä otettiin muutamat ravipätkät suoralla, sekä kerran vahingossa ympyrällä minun oman mokani takia... Tämä oli siis kaikinpuolin onnistunut ratsastuskerta ja Sikke kulki kokoajan todella rentona!

 Kesävarsa Bruno on myös kasvanut huimasti, ja onkin alle 2kk vanhana 110-115cm korkea poika. Karvanvaihdon myötä siitä tulee ilmeisesti isänsä (Andover Hall) värinen, eli musta. Täytyy myös kehua kuinka hyväkäytöksinen oripoika meillä on laitumella, sillä tämä on todella paljon rauhallisempi ja kiltimpi kuin Julle tuon ikäisenä! Brunon kanssa voisi viettää aikaa vaikka kokopäivän.

Tähän loppuun lisään vielä asian, mikä mietityttää minua todella useasti; on se vaan kumma, kuinka eläimet saavat päivän kuin päivän paremmaksi. Jos jokin asia ei onnistu, käyn vain nostamassa pienen pupun, marsun tai kissan syliin, silittämässä koiraa, pussaamassa pässiä, katsomassa märehtivää lehmää tai rutistamassa isoa hevosta, ja kaikki huolet ovat poissa. Olen varma, että eläimillä on jonkinlaisia taikavoimia tämän asian suhteen♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti