perjantai 11. syyskuuta 2015

Uusi-vanha hevosystävä

Tiistaina 8.9. tuli kuluneeksi 2-vuotta siitä, kun Julle syntyi. Se oli pimeä syysilta, kun Minni pyöräytti maailmaan pienen ja pippurisen orin. Olin illalla aiemmin juoksuttanut Minniä, ja kaikeksi yllätykseksi pari tuntia myöhemmin laitumella olikin juuri ylösnouseva varsa, jonka iskä kantoi sitten talliin. Muistan kuinka onnellinen olin sinä iltana, enkä saanut oikein yölläkään nukuttua kun mietin kaikkea varsaan liittyvää, ja aamulla ennen kouluunlähtöä kävin vielä katsomassa pienokaista. Tulin kesken koulupäivän kotiin, kun eläinlääkäri tuli tarkastamaan emän ja varsan ja joilla kaikki oli onneksi hyvin! Nyt se pieni vaalea ori on kaksivuotias iso poika  ♥

Tiistaina suuntasin taas Mänttään Seppälän tallille, jossa vastassa oli vanha tuttu suomenhevostamma Kukka-Roosa. Kävin ratsastamassa Roosalla parivuotta sitten sen entisessä ylläpitokodissa, ja kehityttiin molemmat hurjasti! Tiemme kuitenkin erkanivat, kun Roosan ylläpitokodissa ollut perheen oma poni Nino jouduttiin lopettamaan äkillisesti, ja Roosa lähti takaisin omistajalleen. Nyt Roosa on siis Seppälässä, ja kävin sitä pitkästäaikaa ratsastamassa. Tamma oli seisonut siellä vähän päälle viikon, ja virtaa riitti vaikka muille jakaa! Tamma omasi hurjat menohalut ja asiaa ei auttanut yhtään vieressä laukkaava tuntsari. Kun sain Roosaa pikkuisen rauhoittumaan harjoiteltiin väistöjä ja ravailtiin paljon. Täytyy käydä vaan useammin Roosan kanssa urheilemassa kunhan saan nämä yo-kirjoitukset alta pois.

Keskiviikkona ratsasteltiin siskoni Roosan kanssa Sikellä, ja tehtiin puomiharjoituksia. Alkuun jumppailtiin molempia kylkiä vetreämmiksi, harjoiteltiin taas pohkeenväistöä (joka ihme kyllä sujui myös vasemmalle) ja lopuksi ravailtiin muutamien puomien yli. Pienen alkukankeuden jälkeen puomien ylitys alkoi sujumaan melko hyvin, joten päätettiin lopettaa siihen.

Sillävälin kun Roosa ratsasti, kuvasin aikanikuluksi laitumen muita hevosia. Lady ja Minnikin tulevat nykyään jo paremmin toimeen keskenään ja taahaavat peräkkäin ympäri laidunta, ainakin silloin kun Sikke ei ole häiritsemässä. Myös meidän tuttumme on käynyt muutamia kertoja ratsastamassa Sikellä, ja ollaankin pohdittu millä saadaan hevosen takaosaa vahvistettua, sillä Sikke käyttää sitä melko heikosti. Ehkä lähdemme jossainvaiheessa kiipeilemään mäkiä tai ajelemaan kärryillä, sen näkee sitten.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti