keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Uusia satuloita ja niiden koeajo

Jei, nyt olen sitten vihdoin täysi-ikäinen, sillä viimeviikon perjantaina tuli 18-vuotta täyteen. Nyt kuitenkin juhlat on julittu, ja huomenna on vuorossa inssi. Sen jälkeen  täytyy taas alkaa panostamaan vähän enemmän koulunkäyntiin, sillä tulevana maanantaina on jo ruotsin yo-kuuntelu.
Synttärisankari Ladyn kanssa
Viimeviikolla postissa tuli horzelta tilatut suojat Sikelle. Vanhoissa on niin kovasti hivutusjälkiä, ja hyvän tarjouksen löydettyämme päätimme ostaa nämä siniset suojat. Erityisen hyvää suojissa vielä on se, että takahivarit ovat tuollaiset kuppimaiset, joten eivät ainakaan pyöri kovassakaan käytössä!

Viimeviikolla löysin yhdeltä facebookin kirpputorilta satulan, jonka uskoin sopivan Minnille. Tämä uusi satula on todella kyvyt, ja hyväntuntuinen yleissatula. Sitä ei olla vielä testattu hevosen selkään, mutta paremmalta se vaikuttaa kuin Minnin nykyinen liian pitkä, kaareva ja painava Mustangin yleissatula. Tästä voi halutessaan lukea lisää Hi-Lite Elite satulasta, joka mukautuu hevosen selkään aina sopivaksi joten jatkuvaa satularumbaa ei pitäisi enää olla.

Myyjän kanssa keskustellessamme kävi ilmi, että hänellä on ylimääräisenä myös yksi rungoton satula, ja se laitettiin sitten samaan pakettiin. Eilen sovitettiin sitä Sikelle, ja täytyy sanoa että se on uskomattoman pehmeä istua, ja ilman myös jalustimia siinä on mukava ja hyvä olla. Hevonen liikkui hyvin ja askeleet tuntuivat pehmeiltä selkään. Ainoa miinus satulassa oli se, että alla oleva painetta tasaava pädi painoi vähän säkää. Täytyy ensikerralla asetella se paremmin, ja jos se ei auta niin ostetaan uusi parempi padi tilalle. (Kaikki ratsastuskuvat ©Riikka)

Näissä ratsastuskuvissa näkyy tuo rungoton satula. Voin suositella kyllä kaikille sitä, ihmiselle aivan ihana istua, mutta kovin korkeasäkäisille hevoselle tuo ei käy.
Toissapäivänä tuttu kävi ratsastamassa Sikellä, ja ratsastuksen päätteeksi hevonen ontui vähän ravissa; jalat olivat edelleen yhtä lämpimät, mutta ontumisen syytä ei tiedetä. Eilen sitten mentiin kevyemmin mutta erityisesti mitään  normaalista poikkeavaa ei näkynyt. Ravailtiin Siken kanssa jonkinverran, ja hevonen pysyi hyvin puhtaalla ravilla jopa ympyröillä! Ei voi olla kuin ylpeä heppa-kaverista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti