lauantai 24. tammikuuta 2015

lettejä, lettejä!

Jälleen kerran Blogitalli järjesti mukavan haasteen, johon vastaan ilomielin. Tarkoituksena oli siis tehdä hevoselle erikoinen tai hieno kampaus, joten tässä omat luomukseni. Kävin myös kaivelemassa arkistojen kätköjä, joista löysin muutaman kuvan :) 
Mikäli sinäkin haluat osallistua haasteeseen, ohjeet löydät tästä.

Minnille siis tein normaalin ranskalaisen letin, jonka päähän tuli sininen rusetti. Kolmivärisessä harjassa värit tulevat mielestäni hyvin esille

 Lisäksi otsatukkaa koristi sininen kukkanen

Pakko sanoa, että Minnin päivän väri oli selkeästi sininen; sininen rusetti, sininen kukka ja sininen riimu. Tästä lähtien luultavasti ostan Minnille pelkkiä sinisiä varusteita, sillä näyttäähän se sopivan aika hyvin tammulin väreihin :)

Tämän kuvan olen ottanut jo muutama vuosi sitten, mutta tässä on yksi lemppari kampauksistani toteutettuna Banskulle. Nooh, ponnarit on vähän sinnepäin laiteltuna, mutta huomioni kiinnittyy yleensä tälläiseen salmiakki-kampaukseen, mikäli näen sellaisen jollain hevosella :)














Vapulle askartelin harjan päälle ranskalaisen letin, jonka loppuosa kuitenkin valahti toiselle puolelle ennenkuin ehdin ottamaan  kuvaa. Tämä kampaus (etenkin Vapulla) korostaa harjassa olevia auringonpolttamia kohtia, sekä paljastaa vanhuuden tuomat harmaat karvat, jotka normaalisti pysyvät harjan alla piilossa :)


Viime kesänä pesun jälkeen tein Banskulle nutturat, ja häntään letit. Kun poni oli kuivanut, avasin nutturat, joista sitten jäi nätit kiharat Banskulle :)





Pihatto-poni Vapulle saa  myös tehtyä vuohistupsuihin letit. Lettien tekemisessä lieviä ongelmia tuotti se, kun poni ei tahtonut pysyä paikallaan, vaan keksi aina parempaa tekemistä ;)



Vaikka haasteessa pyydettiin tekemään hevoselle letti, myös Otto-pässi navetassa kuiskaili mun korvaan, että haluaisi myös saada oman letin partaansa ♥

2 kommenttia: