torstai 23. heinäkuuta 2015

Issikkavaellus, ja kaveri ratsastamassa

Noniin, ehdimpä vihdoin tänne bloginkinpuolelle kirjoittelemaan, sillä tällä viikolla on ollut kovasti kiirettä; Maanantaina kaverini Siiri oli meillä kuvaamassa meidän eläimiä, pääosin hevosia, mutta mukaan taisi mahtua muutamia pässi- ja lehmäkuviakin, niistä oma postaus myöhemmin. Tiistaina olinkin sitten Nokialla autokoulun kanssa harjoittelemassa liukkaalla radalla ajoa, joka oli super hyvää harjoitusta tulevia talvikelejäkin varten!  

Keskiviikkona olimme siskoni Roosan ja kaverini Siirin kanssa islanninhevosvaelluksella Jämsässä Pirttijärven islanninhevostallilla, jossa vaeltelimme vaihtelevassa maastossa yhdessä ohjaajan ja talliapulaisen kanssa 1,5 tuntia. Täytyy kyllä sanoa, että oli todella mukava reissu, ja pääsimme kokeilemaan useita pätkiä tölttiä, sekä muutamaan kertaan mentiin kiitolaukkaa mäkien päälle. Ei voi muutakuin kehuja antaa palvelusta, ohjauksesta, maastoista ja superihanista hevosista! Tuonne on pakko päästä joskus uudestaan, ja suosittelen paikkaa kyllä kaikille, joten ei muutakuin kipinkapin varaamaan omat vaellusajat :) 
Minä ja 16-vuotias ruuna Vingur

Minä ja Vingur (vas.), Siiri ja Köngur (kesk.) sekä Roosa ja Ingulfur (oik.) 

Tänään, torstaina, Siiri kävi ratsastamassa Sikellä. Arvatenkin Sikellä oli taas kova hoppu, mutta hetken verryttelyn jälkeen hevonen alkoi kulkemaan jo vähän paremmin. Tämä alkukankeus johtui osittain ainakin siitä, että ratsastaja oli täysin vieras hevoselle. Siiri laittoi Siken kyllä kunnolla töihin ja ratsastuksen lopuksi Sikke oli valtavassa hiessä kesälaitumella rapistuneen kuntonsa sekä kovan aivotyöskentelyn vuoksi. Hetki jo ajateltiin, että nytkö hevonen on ihan loppuunajettu, mutta laitumelle päästessään se lähti iloisesti laukkaamaan ympäri laidunta.


Myös kesälaitumelle tulleet orit ovat kotiutuneet viimeviikonloppuisesta muutosta, ja lauman johtaja Julle on ottanut huolehtiakseen lauman vahtimisen; tänäkin aamuna Julle oli skarppina nojailemassa aitaa vasten odotellessaan aamunameja, kun muut pojat vetelivät vielä sikeitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti