sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pesua ja ratsastusta

Leppoisaa heinäkuuta! Kuten allaolevasta kuvasta voi päätellä, meillä osataan myös ottaa rennosti :)

Uusin hankinta kesähommia helpottamaan oli vesipussi! Tällä on vaan monta kertaa parempi kuljetella vettä paikasta A paikkaan B verrattuna ämpäreihin, jotka pitkänpäälle ottavat selkään ja puolet vedestä läikkyy aina ämpärin reunojen yli ennenkuin on määränpäässä. Vesipussia lykätään siis kottikärryillä (kaksipyöräiset kottarit olisivat kyllä tukevammat, mutta meillä on niissä rengas puhki joten yksipyöräisellä mennään), ja vesi kaadetaan esimerkiksi hevosten vesiastioihin. Kannattaa oikeasti harkita tämän edullisen 80 litraisen pussukan hankintaa, sillä se säästää aikaa ja ihmistä itseään kummasti, mikäli vedet joutuu laitumelle kantamaan.
Näinä lämpiminä päivinä olen myös pessyt joitain hevosvarusteita, kuten kaikki huovat ja romaanit. Teddyromaaneiden karva menee todella helposti klönttiseksi, joten aina pesun jälkeen harjaan sen, tälläkertaa kissanharjalla. Romaanin vasen puoli on jo harjattu, ja se tuntuikin paljon pehmeämmältä kuin harjaamaton oikea puoli.
Lady on myös loistava hukkaamaan hapsunsa pellolle: joka aamu niitä saa etsiskellä pellolta pitkästä heinästä, ja aina säännöllisin väliajoin hapsut ovat hevosen leuan alla... Lyhyen otsatukan takia Ladylla olisi hyvä käyttää hapsuja, joten täytyy kehitellä jonkinlainen systeemi jolla ne saisi pysymään päässä, riimuakaan en haluaisi turhaan päässä hautoa.

Eilen lämpimän kelin aikaan hain Vapun pesulle, poni tosin ei ollut yhtä innoissaan hommasta ja ilmeellään yritti selkeästi kertoa että eikös tämä sama homma tehty juuri viimevuonna? Jep, tehtiinhän se, mutta pesu kerran vuodessa ei ole pahitteeksi. Saatiin V pestyä ja puunattua Roosan avustuksella melko nopeasti, jonka jälkeen ponille iso kasa herkkua naamaan ja pienen pihakierroksen jälkeen poni vietiin takaisin laitumelle.








Tänään päätimme Roosan kanssa ihan extemporee myös ratsastaa pikkuisen Sikellä. Roosa haki pellolle vain suitset ja kypärän, ja mentiin muutama kierros. Oli tosi hauskaa ratsastaa pitkästä aikaa ilman satulaa ihan rennolla meiningillä, eikä hevoseltakaan vaadittu muutakuin hyvää mieltä :) Sikke on kyllä super kun sen kanssa voi harrastaa lähes mitä vaan, ja ilman satulaa meno tekee kyllä hyvää omalle tasapainolle, ja antaa hevoseen täysin erilaisen tuntuman. Tätä pitäisi harjoitella paaaaljon lisää!
Roosa Siken kanssa



4 kommenttia: