tiistai 28. heinäkuuta 2015

B:n ja loimien pesu + video

Ladyn kanssa laatuaikaa
Huih, kohta alkaa loma olla ohitse, ja koulun alkuun on vain 2 viikkoa! YO-kirjoituksiin valmistautuminen on jäänyt todella vähälle kaiken muun mukavemman asian takia... Noh,mitäpä minä sitä koulua tässä vielä vauhkoan, vaan kerronpa taas jotain viimepäivistäni. Tänään on ollut todella paljon hommia, sillä siskoni Roosa ja Riikka lähtivät äidin kanssa Ahvenanmaalle kolmeksi päiväksi, joten minulla on kotona nyt omien hommien lisäksi paljon muuta muistettavaa.

Lopultakin viime lauantaina oli sen verran lämmintä, että pääsin pesemään pienen vaalean ponin, Banskun. Tämä on kyllä niin paljon helpompi tapaus kuin sielunsiskonsa Vappu, joka pyörii ja hyörii aina vettä nähdessään. Bansku seisoi kiltisti aloillaan koko pesun ajan, mutta yksi ärsyttävä tapa sillä kuitenkin on; heti pesun  jälkeen on pakko päästä piehtaroimaan joko keskelle pihaa hietikolle, tai laitumelle sille ainoalle multaiselle kohdalle. Nyt pysyttiin jonkin aikaa nurmikolla kuivattelemassa karvaa, mutta heti laitumelle päästessään ponilla oli ruskea multapeite ympärillään...

Lauantaina pesin lisäksi hevosten likaiset ja paljon käytetyt fleece-loimet, kaulakappaleet sekä viltit. Niissä oli kyllä aikamoinen urakka ja kanniskelu pesupaikalta pyykkinaruille kuivamaan, sillä loimia oli yhteensä päälle 10 kpl. Tänään sitten jatkoin urakkaani sade- ja toppaloimilla, joita oli yhteensä 16. Voisin veikata että kädet saattavat olla huomenna vähän kipeät, sillä loimet olivat todella painavia kannettavia märkinä, sekä kääntäminen toisinpäin kesken pesun oli hurjan haasteellista. Olin tietenkin operaation jäljiltä aivan hevosen karvoissa ja märkänä vedestä joka aina taidokkaasti lentää päälleni.

Viikonloppuna minulla oli myös aikaa ratsastaa yhdessä Roosan kanssa. Yritettiin taivutella hevosta, sekä ravailtiin jonkinverran. Sikke meni ihan ok, mutta pitäisi vain saada sitä liikkumaan enemmän eteen ja alas, jotta saataisiin lihaksia lisää. Myös Siiri kävi ratsastamassa eilen, ja siinä ne jumppasivat Siken kanssa jonkin aikaa. Hiljaa hyvä tulee, ja kun Siken kanssa edetään pienin askelin, päästään luultavasti taas joskun harjoittelemaan laukkaakin, kunhan saadaan käyntiä ja ravia paremmaksi!
©Riikka Tuomi



Lisäksi tein viikonloppuna videon meidän laitumen oripojista, ja kuten arvata saattaa; ne rauhalliset ja isot ovat lämppäreitä kun se pieni ja pahankurinen on meidän Julle-poni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti