lauantai 31. lokakuuta 2015

Tallikausi avattu

Pahoitteluni jo heti alkuun pitkästä postaustauosta, en vain ole saanut kirjoitettua tänne juuri mitään mitä kokisin "tarpeelliseksi". Nyt on kumminkin meidän hevoset olleet jo viikon verran tallissa, kun ilmat kylmeni. Viimevuonna hevoset olivat ulkona syyskuun puoliväliin asti, ja menivät sinä yönä talliin kun Natalia lopetettiin. Nyt kuitenkin kelit olivat paremmat pidempään, joten hepoliinit saivat viettää yönsä ulkona. Postauksen kuvat ovat joko minun tai siskoni Roosan ja Riikan ottamia.
Heinävarkaat syömässä maitokärryistä
Syksyssä eniten inhoan sitä märkää kurakeliä (jota vielä onneksi ei ole liiemmin ollut), jolloin erityisesti Lady ja Bansku ilahduttavat omistajia sotkemalla itsensä totaalisesti. Siistein kaikista on varmastikin Vappu joka mutustelee kurakoita ainoastaan turvallansa. Hyvänä kakkosena tulee Julle, joka piehtaroi yleensä aina omassa heinäkasassaan. Sikke ja Minni toimivat enempi fiilis-pohjalta; toisena päivänä hankitaan isompi kuorrute karvapeitteeseen kun taas toisena ollaan hyvinkin tarkkoja siitä mihin voi koskea. 
Lady the zebra
Kimon ponin omistajan onnen hetkiä...
Ostin jo kesällä Minnille uuden Horzen vuorettoman highneck-sadeloimen Agrimarketin alesta, mutta vasta nyt muistin kokeilla sitä hevosen päälle kun ei ole loimia tarvinnut. Loimi oli 125 cm kokoinen, ja vähän jänskätti että eikai ole liian pieni noinkin muhkealle ponille. Suureksi iloiksi pystyin toteamaan, että loimi on juuri sopiva ja kokoa isompi loimi olisi ollut aivan liian iso. Tämä oli nappiostos siis, nyt voi sateet tulla ihan vapaasti!

Ostimme myös 10 paalia hamppukuiviketta Hamppukaupasta kokeiluun. Laitoimme tätä uutta kuiviketta ainoastaan Jullen karsinaan, ja jo yhden yön jälkeen voin todeta että tämä kuivike sitoo myös hajut hyvin itseensä! Illalla karsinaan mennessä Julle auraili turvallansa kuivikkeeseen pitkiä uomia ja aamuun mennessä kaikki kuivikkeet oli tietenkin levitelty karsinan reunoille.

Tuttumme Minna kävi ratsastamassa Sikellä toissapäivänä pitkästä aikaa. Sikke meni ihan kivasti kun alkoi rentoutumaan. Myös siskoni Roosa ratsasti tänään illalla hetkenaikaa Sikellä. Valitettavasti oli jo kuitenkin niin pimeää, ettei kuvia pystynyt ottamaan. Roosa meni melko kevyesti ja otti muutamia ravipätkiä. Käytössä oli tietenkin tuo mukava 'sohvamainen' rungoton satula.

Minnin kanssa ollaan käyty kävelyillä, sekä harjoteltu temppuja. Kun tuo pusutemppu onnistuu niin hyvin, niin ollaan harjoiteltu irvistiämistä. Minni on hyvä hoksaamaan asioita ja osaa yhdistää porkkanan saannin oikeaan tekoon. Kohta voi olla, että ollaan molemmat täällä päivät pitkät turpa rullalla, joten irvistellään kun tavataan :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuraponeja :D Onneks Oliver kastelee ittensä puhtaammalla vedellä ;)

    Pikkusiskonblogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa puuhaa noiden puunaaminen, ehkä ne sotkee itsensä siksi että pääsevät kunnon harjaukseen :)

      Poista