tiistai 22. joulukuuta 2015

Nyt tiedättekin jo enemmän!

Teidän lähettämiänne kysymyksiä oli ilahduttavan paljon, joten kiitos niistä! Tässä tulee vastaus vain osaan kysymyksistä, sillä muutoin tästä postauksesta olisi tullut aivan tolkuttoman pitkä.

Minkä ikäinen olet?
18-vuotta
 
Montako omaa hevosta sinulla on?

3 omaa hevosta; Minni, Julle ja Bansku. Loput kolme, Sikke, Vappu ja Lady, ovat perheemme yhteisiä

Minkä ikäisiä hevosesi ovat?

Bansku on 27-v, Minni (arviolta) 12-v, Julle 2-v, Lady 19-v, Sikke 15-v, ja Vappu 21-v. Vähän päälle viikon päästä kaikki kuitenkin vanhenevat vuodella.

Opiskeletko jotain vai käytkö töissä?
Käyn lukiota kolmatta vuotta

Lempiruokasi ja juomasi?

Lemppariruokaani on pasta ja jauhelihakastike. Lempparijuoma varmaan sprite-limu

Onko muita lemmikkejä kuin hepat?

3 tallipupua, 3 kissaa, 2 pässiä, koira, 2 marsua ja noin 80 nautaa

Mikä on toiveammattisi?
Toiveammatti on jotain hevosiin liittyvää, tai jokin muu eläin-ala. En ole kuitenkaan vielä päättänyt.

Tykkäätkö maastoilla?
Tykkäisin kovastikin maastoilla, mutta meillä kotona ei ole kovin hyviä reittejä, sekä maastoon lähtemistä hankaloittaa hevosten kengättömyys. Hankintalistalla onkin bootsit, jolloin voidaan lähteä vähän huonommallekin alustalle lenkkeilemään.

Suurin hevosiin liittyvä haave?

Että pääsen huoletta kiipeämään Minnin selkään, ja käydä tamman kanssa rauhallisilla lenkeillä

Tavoitteet ratsastuksessa?
Suurin tavoite on ratsastaa mahdollisimman hellin ottein, esimerkiksi siirtyä kuolaimettomiin suitsiin.

Lempi hevosrotu?
Kyllä se on se kaunis suomenhevonen ♥

Esteet vai koulu?
kouluratsastus

Odotatko Joulua? Miten olet valmistautunut siihen?
Nykyään joulu tuntuu tavanomaiselta päivältä muiden joukossa, mutta se on silti kiva perhejuhla. Tänä vuonna kaikki lahjat oli hankittu ihme kyllä ajoissa. Leivoin tänään hevosille pipareita, mutta muut valmistelut ovat vielä pahasti kesken. Lahjoja en ole hevosille hankkinut, mutta vuoden aikana ostamani tavarat saavat kelvata lahjoiksi. Jouluaattona vien kyllä leivät ja omput jokaiselle, plus jokainen saa karsinaansa oman joulukuusen herkuilla höystettynä.

Soitatko mitään soi
tinta?
Pianotunneilla kävin nuorempana, mutta nyt se on vähän jäänyt. Soittelen pianoa kuitenkin aina silloin tällöin omaksi iloksi.

Mikä hevonen on opettanut sinua eninten?
Vastaukseni on varmastikin Minni. Tämän ponin kanssa en ole oppinut ratsastamaan paremmin, vaan jotain paljon tärkeämpää: luonnollisia hevosmiestaitoja. Minnin ansiosta olen perehtynyt moniin eri koulutusmenetelmiin, kuten maastakäsittelyyn ja sen tärkeyteen, parelliin, naksutinkoulutukseen yms. Lisäksi Minnin ansiosta olen saanut opettaa varsaa, Jullea, kun Minni kerran sellaisen päätti tehdä meille tullessaan. Minni on aiemmissa kodeissaan oppinut pakenemaan paikalta, jos jokin asia ahdistaa sitä. Siispä olemme yhdessä tutustuneet erilaisiin juttuihin, ja yritämme rakentaa vahvaa luottamusta välillemme. Paljon on vielä tehtävää, mutta parhaat asiat elämässä eivät tule helpolla ♥

2 kommenttia:

  1. Kiitos että vastasit näin moniin kysymyksiin! Tosi kiva postaus! Ja toi on niin totta että monet hepat opettavat paljon hevosmiestaitoja, ja ne on paljon tärkeämpiä kuin vaikka ratsastamisen opettaminen.

    Minulla on vaan vuokrahevonen kun muuten aika ei riitä, mutta se on just opettanut paljon näitä asioita mitä mainitsit (tosin varsaa se ei tehnyt;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon mukavasta kommentista! :) kiva kuulla, että muutkin arvostavat samoja asioita eläimissä kuin minä. Mukavia yhteishetkiä myös sinulle ja vuokriksellesi! :)

      Poista