tiistai 5. tammikuuta 2016

Joululoma kuulumisia

Loma on mennyt sukkelaan, ja tähän väliin ajattelin kirjoittaa lyhyen kuulumis-postauksen. Viime viikonlopun vietin siskoni kanssa Helsingissä, sillä olimme tädilläni ja hänen miehellään muutaman yön. Käytiin kurkistamassa myös Korkeasaaressa ja Tallinnassa, sekä seurattiin tietysti Leijonien MM-otteluita!
Pakkasta meillä on ollut yli -20°, joten hevosia on loimitettu ahkerasti ulos. Julle-reppanalla ei ole vielä kunnon toppista, joten ollaan jouduttu tyytymään fleece-vuorelliseen sadeloimeen, joka auttaa ainakin tuulta vastaan. Omat näpitkin ovat olleet kovalla koetuksella, sillä vahvat lapaset ja hevosten loimittaminen yms näprääminen ei ole toimiva yhtälö.
Lisäksi olen lauhempien kelien aikana letittänyt hevosten harjoja ja häntiä aikani kuluksi. Ei sille ole mitään erityisempää syytä miksi tuota harrastan, mutta vaihtelu virkistää. Tässä yhden päivän tyylinäyte Minnistä, jolle askartelin monia palmikoita.
Jullen kanssa käytiin taas yhtenä päivänä muistelemassa ohjasajon saloja. Tehtiin noin 1,5km mittainen lenkki niin, että Roosa oli ohjaksissa ja minä sekä iskä oltiin riimunnarujen päässä varmistamassa että Julle pysyy tiellä. Julle meni ihan näppärästi, vaikkakin pakkasvirtaa sillä tuntui olevan, ja suoraan eteenpäin ei olisi ollut hauska kulkea kuin ravaten. Jullen ohjasajo-kuvan, sekä Minnin lettikuvan on ottanut siskoni Riikka. Ohjasajo-kuva on melko epätarkka, sillä sekä kohde että kuvaaja olivat liikkeessä, ja valoa ei riittänyt nimeksikään.
©Roosa Tuomi
Myös meidän Viktooria-marsu (vas.) sai silmäänsä joulun aikaan tulehduksen, johon haettiin sitten apteekista silmätippoja. Viikon mittainen kuuri teki taikojaan, ja nyt Vickyn silmä on terve. Pahimmassa vaiheessa silmä oli osittain sokea, mutta antibiootti-tipat lähtivät heti vaikuttamaan, ja nyt Vicky mennä viilettää omaan entiseen malliinsa!
Oikein hauskaa uutta vuotta 2016 koko blogiani seuraavalle poppoolle! t. Sabina & kumppanit

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus!;) ja Suomi on vihdoin mailmanmestari pikkuleijonien ansiosta!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Kyllä siinä meteliä tuli meidänkin kotisoffalla, kun Suomi-jellonat sen ratkaisevan maalin jatkoajalla tekivät! :D

      Poista