perjantai 29. tammikuuta 2016

Julle-ponin kanssa rekiretkellä

Olen yrittänyt tätä postausta jo pitkään tänne kirjoittaa, mutta kuvien puuttumisen takia olen sen tekoa lykännyt. Pahoittelen jo alkuun, että en ole millään saanut kunnon kuvamateriaalia hevosten kanssa puuhailusta, mutta kerron silti mitä tämä viikko on pitänyt sisällään.
Minnin kanssa ollaan taas muutamana iltana tehty tallin edessä erilaisia maastakäsin-harjoituksia. Hevonen on seurannut hyvin narun perässä ja siirtymiset sujuu mallikkaasti. Seuraava projekti onkin kokeilla, kuinka Minni toimii vapaasti ilman mitään riimunnarua. Tämä irrallaan maastakäsin työskentely onnistuu vain jos löydän jostain tallin edustan toiseen päähän jonkinnäköisen portin tai paimenlankaa, ettei poniini poistu paikalta.
Viimeviikon sunnuntaina Roosa ratsasteli Sikellä. Roosa ratsasti meidän hevosten laitumella, jossa oli juuri sopivasti lunta. Sikke meni oikein kivasti, ja ravikaan ei ollut hirveää kaahotusta. Kunhan kelit pysyisivät pakkasen puolella, ja lumet pysyisivät pehmeinä, päästäisiin useammin Sikkeäkin liikuttamaan. Tänään koitettiin ihan extemporee kuinka Sikke toimii ratsastuksessa riimulla. Roosa teki muutaman kierroksen Siken kanssa, ja ihan yhtä hyvin tuntui menevän avut perille kuin kuolaimillakin, joten tätä kuolaimettomuutta aletaan varmastikin harrastamaan enemmän!
Julle rekiajelun jälkeen & Jullen tämänpäiväinen purukaluston esittely kun on pudottanut edestä osan maitohampaistaan
Ja sitten itse ylpeydenaihe, nimittäin fiksu 3-vuotias Julle! Muutamia kertoja ollaan Jullea ohjasajettu takaapäin, ja alkuviikosta eräänä iltana lähdettiin retkelle kera Jullen, isukin ja siskoni Roosan. Minä ja iskä kuljettiin varmistamassa Jullen molemmilla puolilla riimunnarujen päässä, ja Roosa veti perässään ponin rekeä lähellä Jullea. Poni tottui reen ääneen hyvin nopeasti, joten otettiin iskän kanssa aisat jullen sivuille ja hetkenpäästä laitettiin reen aisat kiinni siloihin niin, että ne saa hätätapauksessa nopeasti irroitettua. Käytiin heittämässä noin 1,5km mittainen lenkki niin, että Julle veti rekeä perässään, ja meni aivan super hienosti, ja kyseessä on vieläpä ensikertalainen! Saa olla ylpeä tuosta kultakimpaleesta, joka hölmöilyistään huolimatta hoitaa homman kotiin. Tallissa poni ryntäsi heti käytävällä olleen heinäpaalin luo, sillä oli ilmeisesti kuolemaisillaan nälkään rankan urheilusuorituksensa päätteeksi.
Salamatkustaja Oliver lähtisi ilmeisesti kylille
Loppuun vielä lisään, että sain juuri äskön tehtyä tilauksen Hööksiin, joten piakkoin on luvassa myös uusien ostosten esittelyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti