maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kuulumisia ja kuvia

Voi jukra, joka päivä hevosia talliin hakiessa miettii, että millä ihmeellä tuon harmaan kuoren saa kaavittua niiden päältä taas pois ilman että itse tukehtuu pölyyn. Tavallinen esimerkki eiliseltä; Lady sotkee itsensä totaalisesti, ja seuraavana päivänä sataa, eli täytyy pukea loimet päälle. Haaste tässä on se, että Lady saa kunnon slaagin, mikäli joutuu yksin ulos harjattavaksi. Lady on siis harjattava tallissa ja ennen pölynpoistoa on muistettava avata tallin ovet ja ikkunat, jotta kovin moni ei tukehdu. Kaikki meidän hepat eivät kuitenkaan ole samanlaisia, nimittäin hienohelma nimeltä Julle ei varmasti piehtaroi koskaan missään muualla kuin puhtaassa heinäkasassa. Jullen maailma nimittäin järkkyy jo pahasti, jos joutuu kavionsa kastelemaan lätäkössä!
Kuraongelman lisäksi jokakeväiseen tapaan meillä on hevosen karvoja joka paikassa! Vaikka kuinka harjaa, karvoja lähtee aina. Suojavarustuksesta huolimatta hepankarvoja tunkeutuu takin alle, saappaisiin, sekä omaan suuhun.
Julle-ponin ruunauksesta on kulunut puolitoistaviikkoa, ja olen kyllä huomannut, että poni on rauhoittunut valtavasti! Enään aikaa ei kulu siihen ylimääräiseen säätämiseen, vaan Julle käyttäytyy pääosin fiksusti. Vielä toki kaikki ns. huonot tavat (kuten ponia tarhaan viedessä se ottaa mun hihasta kiinni ja yrittää viedä sen mennessään) eivät ole karsiutuneet pois, mutta eiköhän nekin tässä ajanmittaan unohdu.
Laitan tähän loppuun paljon kuvia, joita otin (osa siskoni Riikan ottamia) silloin, kun Julle oli vielä karsinalevossa. Ladysta sai ihan tärppejä kuvia, kun oli niin järkyttynyt ponien ja Jullen katoamista.
Vein myös ponit päästelemään höyryjä niiden kesälaitumelle. Ei sovi nähtävästi rauhallinen elämä seniori-mummoille! Ponirallista saattaa tulla myöhemmin videomateriaalia, kunhan ehdin sitä editoimaan.
Meidän lammella on käynyt joka keväiseen tapaan vierailijoita; kaksi sinisorsa-paria sekä yksi telkkäpariskunta. Kissat ovat tietenkin olleet uusia tuttavuuksia vastassa, ja itse olen käynyt useampana päivänä niitä kuvaamassa. Voi kumpa ne jäisivät tuohon koko kesäksi, niin nähtäisiin pieniä sorsan- sekä telkänpoikasiakin!
Millaisia karvamammutteja ja kurassa piehtaroivia poneja muualta löytyy? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti