sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Siken selässä jälleen + estekaluston tuunausta

Meillä ei ole ollut kunnollista estekalustoa, joten ollaan lähinnä käytetty aurauskeppejä maitolaatikoiden päälle viriteltynä. Se oli hankala systeemi, joten päätin tehdä itse kotoa löytyvistä tavaroista kunnon esteet. Estetolpat väkersin puusta, maalasin ne valkoiseksi, ja kiinnitin kulmaraudat kymmenen sentin välein aina 30cm:stä 70cm:iin. Puomit tuunasin iskän ostamista vahvoista keltaisista lasikuituisista putkista, jotka maalasin. Minun mielestä näistä tuli ihan näppärät ja jopa hyvännäköiset. Nämä kelpaa meidän harrastukseen mainiosti!
Nyt alkaa myös talli näyttämään ulkoapäin kivalta, kun saatiin maalattua seinät ja ikkunapielet uudelleen. Vanhat maalit olivatkin kovin rapisseet, sillä ne on maalattu ehkä parikymmentävuotta sitten viimeksi, joten nyt olikin jo korkea aika uudistukselle.
Ennen & jälkeen
Itse kiipesin toissailtana pitkästä aikaa Siken selkään, ja ratsastelin sillä hetkenaikaa pellolla. Siskoni Roosa toimi kameramiehenä. En ole ratsastanut pitkään aikaan kunnolla, joten videoista näkee aika hyvin missä mennään. Itselläni oli myös ekaa kertaa käytössä uusi kypäräkamera, jolla kuvasin koko ratsastuksen. Tuo kypäräkamera on muutoin oikein kiva, mutta ainoana miinuksena on se, että kamera ei kuvaa kuin korkeintaan 29 minuuttia kerrallaan, ja sitten se pitää käynnistää itse uudestaan kuvaamaan. 
Alkuun Sigellä oli taas hetkittäin jarrut hukassa, mutta monien käynti-pysähdys-siirtymisien avulla saatiin heppa taas kuulolle, ja se jopa malttoi kulkea ajoittain rauhassa. 
Ravattiin vain pari pätkää, ja keskityttiin lähinnä ympyröillä kulkemiseen ja taivutteluun. Tarkoitus on siis saada Sikke mahdollisimman eteen ja alas, jotta saadaan se käyttämään enemmän lihaksiaan. Siken kunto on päässyt vähän rapistumaan, mutta eiköhän se parane kesää kohden sillä nyt on paremmat mahdollisuuden liikutukselle kuin talviliukkauksilla ja kevätsateilla.
Erään ylläolevan kuvan mukaisessa tilanteessa oli vähällä, etten tullut Sigen korvien yli alas. Mulla oli ohjat kunnolla kädessä ja käveltiin reipasta tahtia, kunnes Sikke päätti alkaa hinkkaamaan kesken matkaa päätään jalkaansa vasten. Itsellä tuli kiire pistää hevonen taas liikkeelle ja ottaa tukea hevosen säästä, etten itse maistele multaa hetkenpäästä. 
Lopuksi käveltiin vielä niin, että annoin ohjien roikkua kaulalla, ja yritin ohjata istunnalla. Sikke hoksasi ihan ok mitä siltä pyysin, mutta koska oli jo kyllästynyt ratsastukseen, suunnattiin melko pitkälti aina kohti porttia, ja mun täytyi avittaa ohjien avulla sitä toiseen suuntaan.
Mielenkiinnosta kyselen millaista estekalustoa teiltä muilta löytyy? Onko tallille ostettu ne jostain, vai onko itse tuunattua? :)

2 kommenttia:

  1. Tulipa kivan näköisiä noista tolpista ja puomeista! Hyvä, että joku on käsistään taitava nimim. peukalo keskellä kämmentä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ! :) Nuo olivatkin työn ja tuskan takana, mutta onneksi ihan kohtalaisesti selvisin tuosta projektista :D

      Poista