lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannusfiilikset

Ihanaa juhannusta kaikille lukijoille! Meillä ollaan täällä jo eilisestä lähtien oltu juhlatunnelmissa; koivut on pihassa, grillattiin, saunottiin ja juhlistettiin samalla Nappe-koiran 15-vee syntymäpäiviä. Jaan tässä minun, sekä siskoni Riikan ottamia kuvia, ja kerron samalla tilannekatsausta laitumelta aina yksi porukka kerrallaan.
Kesäheppa Roki
Sikke ja Roki ovat siis kahdestaan omalla laitumella. Alkuun näytti siltä, että maailman sosiaalisin heppa Sikke ei pääse lähellekkään Rokia ilman että on jotain nahistelua ilmassa. Nyt S & R ovat todella hyvää pataa, kulkevat pitkin laidunta kuin paita ja peppu, ja rapsuttelevat toisiaan aikansa kuluksi. Rokin omistaja kertoi, että R ei ole rapsutellut tähän mennessä kuin yhden muun hevosen kanssa, vaikka useamman eri hevosen kanssa on tarhannut. Sikke on siis Rokinkin mielestä ihan huippuhyvää seuraa!
Sikke
Kesäheppa Starlet kävi varsansa Dessin kanssa yhtenä päivänä retkellä, kun Starlet-emä kävi ultrassa. Ensikesänä syntyvä varsa on pysynyt matkassa mukana, mikä on tosi hieno juttu!
Dessi
Meidän oman jengin laitumella on tällähetkellä Julle, Minni ja Lady, sillä Bansku ja Vappu siirrettiin eri laitumelle vähäksi aikaa. Molemmilla poneillahan ei meinannut pitkään kestänyt kiima katketa millään, joten ajateltiin sen olevan ponimuorienkin kannalta parempi, että saavat edes hetkeksi taukoa kiimoistaan. Myös toinen osasyy ponien laitumenvaihtoon oli se, että sadepäivänä Julle nyppi Been ja Veen loimia, joten halvemmaksi tulee siirtää poneja eri paikkaan kuin ostella uusia takkeja sadekeleille.
Julle
Minni
Lady & Julle pitävät toistensa seurasta...
...Ja hetkeä myöhemmin ovat toistensa kurkussa kiinni!
Kesälaitumelle tullut Elli-heppa sai viikko sitten itselleen laitumelle kaverin, Annin. Molemmat hevoset ovat samalta omistajalta. Heinä näyttää maittavan molemmille ihan kyllästymiseen saakka, sillä edes heinätukon heiluttelu päivälevon aikaan ei aiheuta tytöissä minkäänmoisia reaktioita, vaan ne jatkavat mieluusti torkkumistaan.
Anni
Elli
Yhteenvetona siis, meillä laitumilla hengailee 6 omaa hevosta, ja 5 vieraan hevosta. Ennen ei ole meidän pihapiirissä nähtykään 11 hevosta samaan aikaan. Tänään jatkuu juhannuksen vietto, sillä lähden ystäväni kanssa Himokseen festareille, ihan huippua!
Kuvan seppeleestä ei ollut kauaa iloa, sillä Vappu söi sen heti tämän kuvanoton jälkeen... Banskulla seppele olisi kestänyt ehkä vähän pidempään, mutta eipä tuo valkoinen kukka paljoa valkoisesta ponista erotu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti