sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Vauhdikas satulasta poistuminen + maastoiluvideo

Eilen lähdettiin käymään maastossa heppojen kanssa. Roosa meni vuorostaan Rokilla ja minä Sikellä. Roki on rauhallinen ja tasainen menijä maastossa (mitä nyt vähän kompuroi möykyissä), kun Sikke taas on vähän säpsympi, sillä Siken kanssa on käyty niin vähän maastoilemassa.
Ratsastuskuvat ©Riikka Tuomi
Illansuussa kun sade taukosi lähdettiin meidän tietä pitkin, ja tiehaarasta käännyttiin metsäautotielle tallustelemaan. Ravailtiin kaikissa ylämäissä plus tasaisella muutama pätkä, ja molemmille hepoille tuli hiki vaikka ei tehty kuin noin 4km mittainen lenkki. Matkalla ei kumpikaan heppa pelännyt mitään, muutakuin Sikke väisteli vähän lätäköitä. Sikke kulki koko matkan vetohevosena, sillä Roki ja Roosa tulivat niin rauhallisesti meidän perässämme, että Sikke ei jaksanut odotella.
Kotipihaan saapuessamme ravattiin vielä pieni ylämäki. Tämän kyseisen mäen yläpäässä Sikke huomasi puskassa liikuskelevan kissan, ja säikähti sitä. Koska Sikke teki sivuloikan ja veti käsijarrun päälle kesken ravin, lensin Siken kaulan yli maahan. Minä purskahdin nauruun ja Sikke jäi hölmistyneenä odottelemaan ihan viereeni, että kiipeän takaisin selkään. Siskoni Riikka sai napattua kuvan, ja minulla oli vieläpä kypäräkamera kuvaamassa, eli tämä saatiin tallennettua useampaankin laitteeseen!
Samaan aikaan meidän perässä tuleva Roki teki u-käännöksen vauhdissa ja otti muutaman askeleen kohti tiehaaraa. Roosa sai käännettyä Rokin takaisinpäin, eikä tässä rytäkässä sattunut mitään, vaikka katastrofin ainekset olivatkin kasassa.
Kiipesin takaisin Siken selkään ja tallin eteen ratsastettuamme kävelytimme hevosia hetken maastakäsin. Syötettiin hepoille parit herkut ja veimme ne ohuet loimet päällä takaisin laitumelle. Huomatkaa muuten Siken uusi loimi, jonka löysin varsin edullisesti facebookin heppakirppikseltä!
Tässä vielä maastoretkestä tekemäni koostevideo, joka on kuvattu kypäräkamerallani. Olkaa hyvät:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti