keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Rocking blonde

Heippa hei! Lupasin kertoa teille tarkemmin yhdestä meidän laitumella vierailevasta tähdestä, Rokista. Rocking blonde, eli Roki, on noin 152cm korkea, 7-vuotias lämminveri-tamma, joka tuli meille laitumelle, ja hengailee Siken kanssa samalla lohkolla. Saamme kuulemma puuhata Rokin kanssa niin paljon kun jaksamme, ja eilen koitin ratsastusta tuolla hieman pyöreähköllä tammalla, kun omistajakin oli paikalla.
Siskoni Roosa ratsasteli Sikellä samaan aikaan kun minä kokeilin Rokia. Tämä tamma on kyllä valtavan rauhallinen ja laiskahko tyyppi ainakin Siken rinnalla. Sitä sai tuuppia pohkeilla liikkeelle, ja raviin ei saatu tarpeeksi vauhtia jonka takia heppa peitsasi. Pistetään nämä haasteet ensimmäisen yhteisen ratsastuskerran piikkiin, ja pyritään korjaamaan virheet seuraavalla kerralla.
Roosalla ja Sikellä meni ihan hyvin, mitä Sikke nyt oli kerännyt laitumella ollessaan virtaa, ja halusi touhottaa kokoajan. Loppuakohden meno taas parani, ja Sikeltä löytyi monta hyvää ravipätkääkin. Pysähdykset olivat edelleen Siken heikko lenkki, jotka olivat paljon liukuvampia kuin Rokilla. Molemmilla on siis parannettavaa; Rokille lisää reippautta, ja Sikelle rauhallisuutta. Uskon kuitenkin, vastakohdat täydentävät toisiaan, ja nämä ottavat mallia toisiltaan :)
Roki ei kummastellut edes lehmiä, joita se näki ensimmäistä kertaa ja vieläpä ihan ratsastusalueen vieressä. Näin rauhallisista ja rohkeista hevosista mä tykkään!
Lopuksi käytiin "Pelle-Pelottoman" Rokin kanssa kävelyllä, ja päädyttiin heinäpellolle. Sikke jäi jo matkanvarrella talliin riisuttavaksi, sillä se oli niin levoton. Miten mikään hevonen voi olla näin rauhallinen ihan uudessakin ympäristössä ja vieraan kuskin alla! Kiitos hepan lainasta Janni, ja kiitos kuvista Riikka!
Jossain vaiheessa lähdetään varmaan maastoon katselemaan maisemia, ja siedättämään Sikkeä. Uskon, että Sikkekin menee paremmin maastossa, kun sillä on heppakaveri tukena ja turvana. Olen myös varma siitä, että tulette varmasti kuulemaan paljonkin Rokista täällä blogin puolella! :)

3 kommenttia: