keskiviikko 10. elokuuta 2016

DIY - suitsiteline

Pakko myöntää, että omaan pienen pihiyden piirteen, ja yritän keksiä aina keinon säästää. Tänäpäivänä ostan lähes kaikki ulkoloimet esimerkiksi facebookin heppakirppiksiltä, sillä käytettynä ostaessa voi säästää sievoisen summan! Fleecet, tallitarvikkeet ja kaikki edullisimmat ostokset teen kuitenkin netin hevostarvikekauppojen kautta, ja tuotteet laitan ostoskoriin yleensä niiden ollessa alennuksessa.
Meillä on ollut tähänasti käytössä suitsitelineenä varustehuoneessa tavallinen naulakko, ja osa suitsista on roikkunut naulassa. Kaverilta sain idean toteuttaa meillekin oikeasti edullisesti suitsitelineet, tai miksei niissä voi pitää vaikka mitä muutakin roikkumassa, mutta itse koin tarpeellisimmaksi uusia suitsien telineet.
Vaihe 1) Etsi jostain kuiva pyöreä puunpätkä (esimerkiksi puuliiteristä), itse käytin halkasijaltaan noin 5cm vahvuista haapaa.

Vaihe 2) Pätki puu osiin oman maun mukaan, itse sahasin noin 3-4cm pätkiä. Poraa kiekkojen keskelle reijät, näin vältät puun halkeamisen kiinnitysvaiheessa.

Vaihe 3) Hanki ruuveja, jotka ovat vähän pidempiä kuin puukiekot. Poraa puukiekot seinään kiinni haluamallesi etäisyydelle toisistaan.
Vaihe 4) Mikäli haluat, voit kirjoittaa puukiekkoon hevosen nimen, tai vaihtoehtoisesti kiinnittää tekstillisen teipinpalan puukiekon päähän. Näin suitset eivät mene sekaisin, ja esimerkiksi muiden käyttäjien on helppo tunnistaa mille hevoselle mitkäkin suitset kuuluvat.
Suitsien niskahihna ei kärsi, kun se on pyöressä telineessä, eikä esimerkiksi roikkumassa ohuessa naulassa.
+Vinkki mikäli haluat suitsitelineistä hieman vinot, ettei suitset putoa niin herkästi; sahaa kiekon toinen reuna vinoksi ja aseta vino puoli seinää kohti niin, että alareuna on pidempi kuin yläreuna. Näin telineestä tulee kaltevampi, ja suitset nojaavat enemmän seinää kohti, jolloin ne pysyvät paremmin kiekkojen päällä.
Itse olen ainakin tykännyt kovasti uusista telineistä, ne olivat lähes ilmaiset, ja eivät mielestäni ole yhtään hullumman näköiset. Itseasiassa paljon siistimmät kuin edelliset naulakkoviritelmät.

Kuulisin mielelläni mielipiteitä, onko tällaiset DIY-postaukset täysin turhia, vai kiinnostaako teitä lukea tälläisiä lisää?

6 kommenttia:

  1. Hieno idea, ja hienosti toteutettu. +Toi Jullen otsis on aika kivsu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) ja tottahan toki tosimiehet tarvitsee supermies-otsikset :D

      Poista
  2. Ehdottomasti lisää DIY-postauksia! Tämäkin oli todella kätevä ja hyvä vinkki :)

    Ihanan luonnolisen näköistä, ja söpöjä otsapantoja <3

    VastaaPoista
  3. Ainakin ekologinen ja tosiaan myös edullinen teline :-) ! hyvä vinkki, kiitti ideast voisi itekki riimutelineiks tms väsätä vastaavat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että postauksesta on iloa :) ja niin, noitahan voi käyttää vaikka minkälaisten asioiden ripustamiseen, vain mielikuvitus on rajana :)

      Poista