lauantai 13. elokuuta 2016

Uudet varustehankinnat

Kun lukio oli loppusuoralla, en tiennyt edelleenkään mitä tahdon tehdä isona. Jätin korkeakoulu-haut suosiolla väliin, ja mietin, että välivuosi töitä tekemällä voisi olla hyvä ratkaisu. Toisin kävi, tällähetkellä olen köyhä opiskelija, joka aloitti torstaina koulun Mäntän ammattikoulussa sisustaja-linjalla. Musta tuntuu, että tää vois olla oikeasti se ala, jolla tahdon töitä tehdä. Sisustaja kuulosti alunperin minun korvaani vaan ihmiseltä, joka ompelee verhoja ja suunnittelee missä nurkassa sohvan tulisi olla olkkarissa. Luuloni osoittautuivat täysin vääriksi, kunhan perehdyin ensin alaan tarkemmin. Meillä koulussa opetellaan siis verhoilua ja suunnitellaan millainen talo on sisäpinnoiltaan, mutta myös valtavasti muuta, kuten esimerkiksi lattian laminointia, ikkunoiden ja ovien asennusta, koristemaalausta, 3D tulostusta, tapetointia ja vaikka mitä muuta. Toisinsanoen, raksaporukka tekee talon valmiiksi ulkoapäin, sisustajat tekevät kaiken talon sisäpuolelle väliseinistä lähtien. Toki sähkö- ja putkimiehet otetaan avuksi, mutta hekin vetävät johdot ja putket sisustajan antamien ohjeiden mukaisesti. Odotan suurella innolla sitä, että päästään oikeasti tositoimiin!
Ajatella, että ylppäreistäkin on jo monta kuukautta!
Ylläolevalla tekstillä yritin monien mutkien kautta johdaletta itse aiheeseen, köyhän opiskelijan siis pitäisi säästää rahaa, eikä esimerkiksi ostaa uusia heppailutarvikkeita. Itselleni perustelen, että viimeisimmät ostokseni olivat hyviä sijoituksia, sillä halvalla löysin, ja nyt ei tarvitse stressata uupuvia varusteita ihan niin paljoa.
Ensimmäisenä ihan super ihana 115cm toppaloimi Jullelle. Horzen, ehkä 200g täytteellä oleva ulkotoppis, jonka nappasin lähiseudulta mukaani 20€:lla. Jullellahan ei vielä toppista ole, ja viimetalvena oli urakka miettiä mitä pukee kylmimmillä keleillä pienen ponin päälle. Nyt alkaisi Jullella pikkuhiljaa olla kasassa oma selviytymispaketti tämän toppiksen myötä.

Tällähetkellä mun aivan lempparihuopa, joka oli pakko saada! Löysin facebookin heppakirpulta tälläisen DominGo -merkkisen tumman huovan, jossa on molemmilla puolilla taskut! En tosin ole varma mitä laitan taskuihin joskus ratsastuksen ajaksi, mutta epäilen että nekin tulevat käyttöön jossainvaiheessa. Hintaa tuli 10€ sisältäen postikulut.
Niin-ikään myös facebookista hevostarvikekirpputorilta 155cm fullneck-fleeceloimi. Vähän jo kulahtanut, mutta ajaa meillä varmasti asiansa! Ihan satavarma en hinnasta ole, mutta muistaakseni 10€ hujakoilla postikuluineen. Tämän loimen kanssa kävi sinänsä hassusti, että myyjä myi tämän minulle 145cm kokoisena, mutta avattuani paketin lapussa luki 155cm. En jaksanut alkaa tätä enää lähettämään takaisin, mutta ehkä tämäkin löytää käyttäjänsä jossainvaiheessa :)
Toinen vähän siistimpi fullneck-fleece 145cm. Ylläoleva ruskea loimi oli tarkoitus hankkia Sikelle, mutta sehän oli armotta liian suuri. Siispä uusi yritys, ja tälläkertaa saatiin sopiva fleece kuivattelua varten. Tykkään kovasti, ja Sikellä on vieläpä paljon sinisiä varusteita, joten tämä mätsää meidän väreihin loistavasti.
Kuva: Muropaketti.com
Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä. Itselleni kävin hakemassa Jyväskylän Gigantista uuden puhelimen, ja mukaani tarttui Honor 7 lite. Vanha Sonyn luuri sanoi sopimuksensa irti vähän yli vuoden yhdeiselon jälkeen; ei enää käynnistynyt ja takkuili jatkuvasti jo ennen lopullista tilttaamista. Olen ollut kovin tyytyväinen uuteen puhelimeen, se toimii, on todella nopea ja tehokas, ja kamerat ovat olleet ihan huippuhyviä (postauksen varustekuvat otettu ko.kännykällä)! Aluksi kauhistelin 5,2" näyttöä, että miten iso se on, mutta nyt tuntuu, että ei se näyttö paljon pienempi voisi kyllä ollakkaan. Olen kaikinpuolin tyytyväinen tähän hankintaan, vaikka hinta ehkä ostohetkellä hieman kirpaisi, pihi kun olen!

Seuraavassa postauksessa esittäytyy uusi tuttavuus, jota olen käynyt ratsastelemassa muutaman kerran. En malta odottaa kertoa tyypistä lisää, mutta kaikki aikanaan :)

2 kommenttia:

  1. Ihania ostoksia, lemppariksi nousi siniruudullinen kaulakappaleellinen fleeceloimi!
    Huaweissa on mielestäni puhelimista paras hinta-laatusuhde, eikä se merkki niinsanotusti maksa siinä kuin taas iphonessa se merkki on syy miksi se maksaa niin tolkuttomasti.
    Äidilläni on sama puhelin kuin sulla ja ei oo ollu kuin hyvää sanottavaa siitä, toivottavasti sullakin pelittää samalla tavalla :) En ees huomannut noiden olevan puhelinkuvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Niinpä! Monesti sama ongelma on hevosvarusteissa; kun tarvikkeen kylkeen on painettu eskadronin tai kingslandin tarra, hinta nousee huimasti. Tuntuu, että Huawei on merkkinä jäänyt vähän taka-alalle, mutta kaikki ko merkin omistajat ovat kyllä tykänneet! Siskoni osti hiljattain Huawein, ja tästä sain lopullisen kimmokkeen tämän luurin hankkimiselle :)

      Poista