maanantai 8. elokuuta 2016

Uusi kesävieras - Joy

Talli on saanut pikkuhiljaa uutta ilmettä, sillä hankin sinne yhden uuden hyllyn, ja järjestelin paikkoja uudelleen. Nyt on purnukat sun muut välineet taas ainakin toistaiseksi siististi. Lisäksi hankin Ikeasta ehkä maailman kätevimmät ruokaboksit. Nämähän ovat virallisesti Sortera-jäteastioita, mutta monet käyttävät näitä talleilla rehulaatikkoina. Ei ole meilläkään enää rehusäkit pitkin lattioita, vaan kätevien kansien takana piilossa. Eivätkä olleet hinnan kirossa, nämä pienemmät boksit maksoivat vähän päälle kuusi euroa kappaleelta, ja tähän pienempään astiaan menee hyvin yksi 25kg rehusäkki.
Lisäksi olen saanut loimien pesu-urakan päätökseen. Tänävuonna hieman luistin hommasta, ja pesin vaan talliloimet ja yhden sadeloimen. Tosin, loimia oli silti aika iso pino painepesurin käsittelyä odottelemassa, vaikka vaan murto-osan raahasin pesupaikalle.
Käväistiin Roosan kanssa toissapäivänä Sikellä ja Rokilla tekemässä pikainen maastoreissu, kun oli kerrankin sateeton päivä, ja molemmilla aikaa. Sikke meni Roosan kanssa edellä, ja ihme kyllä, vähän pelokkaasta maastoiluhepasta on kuoriutunut oikein reipas maastomopo joka ei pelkää juuri mitään. Roki taas oli sitäkin vauhkommalla tuulella, pelättiin pihassa olevaa autoa, marjapuskien verkkoja ja lopulta viereisellä tiellä menevää pyöräilijää! Pitkää lenkkiä ei ehditty tekemään, kun marjametsään tullut autoilija tukki kulkureitin, joten käännyttiin pian takaisin. 
Rokilla oli ensimmäistä kertaa käytössä omistajan ostama uusi rungoton, muuten satula tuntui todella mukavalta mutta kaikeksi harmiksi se painoi ikävästi aavistuksen hevosen säkää, joten tuo menee vaihtoon. Lenkin päätteeksi vielä pestiin letkulla hevoset, ja erityisesti Roki oli moneen kertaan jonottamassa vuoroaan, koska se nauttii niin kovasti pesusta.
Maastoreissusta on vielä lyhyt videokooste. Mikäli video ei pyöri alapuolella, pääset katsomaan sen tästä.
Eilen meidän heppatiimiin saapui uusi asukas, Rokin omistaja hankki toisen hevosen itselleen, ja se tuli meille tutustumaan uusiin kavereihin ennen omaan talliinsa muuttamista. Kyseessä on siis Prairie Joy, "Joy", 6-vuotias lämminveritamma. Heti jo ensinäkemältä todella mukavan oloinen hevonen ja ihan super kiltti! On siis samalla laitumella Rokin ja Siken kanssa, koska muuttaa syksyllä samalle tallille Rokin kanssa. Sikke alkaa pikkuhiljaa hyväksymään Joyn laumaan, mutta Roki on vähän hitaasti lämpenevä, ja ajaa uutta tulokasta kauemmas veräjältä. Samaa Roki teki Siken kanssa aluksi, mutta nyt ne ovat niin hyvää pataa, että tuntuu kuin ne olisivat aina olleet yhdessä. Vie tietenkin aikansa, kun nuo ovat tutustuneet kunnolla toisiinsa, mutta uskoisin näiden tulevan hyvin juttuun keskenään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti